Как да открием скритата камера ?

d7f991a6a4c091af72927e6490106970В съвремието все повече домакинства и обекти разполагат с видео наблюдение, което освен, че предпазва от злоупотреби и кражби, би могло да осигури спокойствието и във вашия дом. В много и различни кино прожекции, скритите камери имат и друга цел- да наблюдват хората. Не е тайна, че често подобен метод се използва и от различни служители на реда, ако това ви притеснява, ето и няколко похвати как да разберете къде е поставена подобна техника за наблюдение.

Когато влезете в стаята или се разхождате свободно по улицата, изведнъж шестото ви чувство ви подсказва, че някой ви наблюдава? Истината е, че днес това е съвсем възможно и може би шестото ви чувство не греши. Инвестициите в подобни шпионски устройства напоследък, са все по-често срещани и се увеличават с всеки изминал ден. Ако се чудите как да намерите скритата камера и да защитите себе си и своя личен живот от „погледите“ на някой друг. То ние ще ви кажем как:
Метод №1: Погледнете

Намерете знаци. Камерата може да бъде скрита, но лещата едва ли би могла да се скрие от простото човешко око. Определете възможното местоположение на камерата у дома или в офиса. Най-напред започнете с очевидните места: в спалнята, в хола, особено в близост до ценни предмети. Общи места, където най-често могат да бъдат поставени подобни системи са: книги, димни детектори, трапезни растения, стайни растения, салфетници, меки играчки и други видове предмети, които да стоят статично във вашето жилище или помещение. Проверете, също така по-малките подозрителни места: спортния сак, дамската чанта, кутията с DVD-та, климатиците, очила, декоративните елементи, копчета и др.
Проверете за малък отвор, не по-голям от изписана въображаема буква „О“, разположена някъде по помещението, с добър изглед към стаята.
Проверете огледалата, които висят на необичайни за целта места. В случай, че не откриете подобни улики, все пак не отхвърляйте възможността, че такава камера би могла да съществува.

Метод №2: Как да избегнем камерите на обществените места?
Потърсете скритата камера на място с добра видимост. Те обикновено се намират нависоко- върху сгради или открити площи с добра видимост.
Открийте малката стъклена или пластмасова кутия, обикновено открияваща се на фона с другите обекти. Камерите поставени на обществените места, обикновено се поставят в определена за целта, защитна кутия. Ако забележите огледало или прозрачна кутия, то вероятността в нея да се намира устройство за видеонаблюдение е съвсем възможна.

Метод №3: Техника за видеонаблюдение
Бихте могли да закупите безжичен детектор за скрита камера. Ако се чудите къде можете да откриете подобен, то разгледайте в някой магазин за електротехника или проверете в интернет. Чрез този детектор, бихте могли да проверите дали в помещението, в което се намирате има поставена скрита камера.
Използвайте мобилния си телефон. Наберете някого и проверете дали поставената техника в помещението, не би могло само да се издаде. В случай, че има скрита камера или устройство за наблюдение и подслушване, вашият мобилен телефон, ще започна да издава звуци и кликвания, когато се озове в непосредствена близост до скритото наблюдателно устройство. Това се получава, тъй като обикновено устройствата за наблюдения излъчват електромагнитно поле. Не всички телефони биха могли да открият подобно устройство, ала в случай, че телефонът ви често произвежда странни звуци, когато се обадите в близост до говорите или телевизора, то около вас със сигурност има подобно устройство.
Демонтирайте устройството. Ако подозирате, че сте жертва на воайорство, преследвач, маниак, или някой, който желае да следи личния ви живот- незабавно се свържете с полицията.
Помощ от органите на реда за намиране на записващото устройство, винаги е по-добър вариант от собственоръчно справяне с проблема.

Трябва да знаете:
Кабелните камери, обикновено винаги се използват за наблюдение в различни растения, в случай, че собственика желае да предотврати престъпление. Тези камери са свързани с устройство за записване, което най-често прехвърля образа върху монитор.
Безжичните камери, работят с безжичен предавател. Те обикновено са по-големи по размер, тъй като той е свързан с предавател. Такива камери работят на батерии и предават с помощта на видеорекордер, който обикновено е разположен в радиус от 60 метра. Тези камери са популярни при наблюдение за определен човек.
Проверете хотелската стая и офисите за скрити камери. На работното място, често се поставят подобни устройства, чиято цел е да стимулира работата на служителите или да наблюдават тяхното поведение по време на работния процес.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *